Cancer Support Center (Oncologische revalidatie)

Het Cancer Support Center is opgericht door Annemarie Hendriks-van Zundert, oedeem-fysiotherapeute, oncologie-fysiotherapeut en Master in de Oncologie en Lymfologie.

Annemarie speelde al jaren met het plan om een eigen ondersteuningscentrum voor kankerpatiënten op te richten en met de oprichting van het CancerSupportCenter komt deze droom uit. Annemarie behandelt al jaren mensen die kanker hebben of hebben gehad en raakte ervan overtuigd dat de zorg rondom deze mensen verbeterd kan en moet worden. De patiënten hebben  vaak jaren na de behandeling in het ziekenhuis nog allerlei klachten zoals moeheid, pijn, slaapgebrek, gewichtsproblemen, angst voor terugkeer van kanker en nog veel meer en blijven hier vaak eindeloos meer door lopen.

In het ’Cancer Support Center’ werken disciplines die speciale zorg voor oncologie-patiënten kunnen bieden  nauw met elkaar samen om het leven van (voormalige) kankerpatiënten weer een stuk prettiger wordt. De mensen komen hier binnen met vragen of problemen, bijvoorbeeld met pijnklachten, en het therapeutenteam bekijkt heel gericht wat er gedaan kan worden. Uiteraard hebben we ook contact met de behandeld artsen en oncologieverpleegkundigen als dit nodig is en werken we samen aan het herstel. Bij kankerpatiënten gaat het vaak om complexe problemen, waardoor samenwerking tussen verschillende therapeuten belangrijk is.

In het Cancer Support Center werken (oncologie)fysiotherapie, oedeemfysiotherapie, bandagie (aanmeten steunkousen en compressie), oncologie-diëtiek, Onco-Fit, Mensendiecktherapie, ergotherapie en psychologie nauw samen om tot het juiste behandelplan voor de patiënt te komen.

oncologie-fysiotherapie

Oncologie-fysiotherapie

Oncologie-fysiotherapie bij Fytaal Roosendaal Patiënten met kanker on...

lees meer

Oedeem-fysiotherapie

Wat is oedeem? De definitie van oedeem is: een abnormale ophoping van ...

lees meer

 Psychologie  bij oncologie

...

lees meer

Diëtetiek bij oncologie

Kanker kan op allerlei manieren invloed hebben op eetlust en voedingst...

lees meer

Compressietherapie

Compressietherapie betekent letterlijk ‘drukbehandeling’. ...

lees meer

Oncofit

Oncofit is het allereerste therapeutische beweegprogramma voor, tijden...

lees meer

Craniosacraaltherapie

Craniosacraaltherapie (=cst) en oncologie. Plots overkomt u iets dat z...

lees meer

Haptotherapie bij kanker

Kanker, en dan… De diagnose kanker is heel ingrijpend voor jezelf en...

lees meer