Neurofeedback en Beeldend leren

Wat is Brein PiekFijn?

Brein PiekFijn is opgericht door Ellen Duivenvoorden. Er wordt gewerkt met  Neuro- Biofeedback. Er worden onder andere mensen begeleid met een chemobrein / kankerbrein, Long Covid patiënten en mensen met slaapproblemen. Maar het wordt ook ingezet bij kinderen en volwassenen met leer- en gedragsproblemen, zoals bijvoorbeeld: dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme, hoog sensitiviteit en hoogbegaafdheid. Dit door het inzetten van beeldend leren en soms in combinatie met Neuro- Biofeedback. 

Wat is Neuro- Biofeedback?

Met Neurofeedback train je je brein. Door electroden op het hoofd te plakken kunnen hersensignalen zichtbaar gemaakt worden. De verschillende hersencellen communiceren met elkaar. Door middel van Neurofeedback kun je deze communicatie verbeteren. Door positieve feedback word je geleerd om hersenactiviteit te beïnvloeden. Zo kan het brein nieuwe neurologische paden aan leggen.

Bij Biofeedback worden onder andere de ademhaling, hartslag of spieren in balans getraind.

Wat is beelddenken?

Beelddenken is denken in beelden en gebeurtenissen, niet in woorden en begrippen. Het geheel wordt in één oogopslag gezien. Alle informatie komt gelijktijdig binnen. Beelddenkers zijn onder andere mensen met: AD(H)D, Autisme, Dyslexie, Dyscalculie, Hoogbegaafdheid en Hoog sensitiviteit. Er wordt gezorgd dat er rust en orde in het hoofd komt en hoe de leerstof beeldend gemaakt kan worden, zodat beelddenkers de leerstof goed kunnen opnemen.
Er wordt zodanig gecoacht dat een studie zelfstandig kan worden voortgezet en het aangeleerde tijdens het dagelijks functioneren gebruikt kan worden.

Wil je nu meer weten over  Brein PiekFijn:
Ellen Duivenvoorden
06 -235 985 10
www.breinpiekfijn.nl
[email protected]

 

 

 

< terug