Wat is Haptotherapie bij kanker?

Haptotherapie helpt je bij het herstel van je vermogen om te voelen. Voelen wat er in je lijf gebeurt, wat jouw lijf te vertellen heeft. Ons lichaam is een bron van informatie. Je hoeft alleen te luisteren. Door je hoofd te verbinden met je lijf en vanuit die verbondenheid contact te maken met anderen, voel je wat menselijk contact met jou doet. Wat doet jou goed en wat niet. Haptotherapie is niet alleen gericht op de mens als individu, maar ook op de wereld waarin hij leeft. Leven is samenleven.

Denken en voelen in balans

In onze huidige maatschappij kan ons denken behoorlijk belemmerend werken. In de hectiek van
de dag, gaan wij vaak voorbij aan hoe wij ons voelen. Wij zijn geneigd ons denken voorrang te geven op ons gevoel. Dit kan leiden tot psychische en/of fysieke klachten door overbelasting. Door jouw lichaamssignalen serieus te nemen, zorg je beter voor jezelf. Er ontstaat een betere balans tussen denken en voelen. Gezond verstand is verstand waarin plaats is voor menselijke gevoelens.

Keuzes maken

Het is nog niet zo gemakkelijk om passende keuzes te maken. Soms lijkt het alsof we geen keuze hebben. In afhankelijkheidsrelaties (zoals bijvoorbeeld ouder- kind, leraar-leerling) zijn we genoodzaakt ons aan te passen. We reageren op een wijze die ons op dat moment het best past. Ons lijf slaat al deze herinneringen op. Deze aanpassingen kunnen ons zo eigen worden dat we ze niet meer herkennen.
Aangeleerde patronen kunnen ons behoorlijk in de weg zitten waardoor onze eigen beweging belemmerd wordt. Door deze patronen te herkennen en te erkennen, kunnen we het anders doen. We ervaren dan meer keuzevrijheid.

Relaties

In relaties kunnen wij (onbewust) keuzes maken om ons aan te passen of voor onszelf te kiezen. Hierdoor kun je jezelf of de ander tekort doen. In de begeleiding ervaar je wat jouw wijze van contact maken is.
Vertrouwen in jezelf, helpt jou bij het aangaan van een open gelijkwaardig contact met de ander. Jij en de ander komen beter in balans.

Werkwijze

De therapie start met een intake gesprek. In de daarop volgende sessies wordt door middel van oefeningen en aanraking, ervaren wat helpend is bij jouw hulp- vraag. Per keer wordt gekeken welke vorm passend is. Aanraken speelt een belangrijke rol bij de therapie. Het is de meest pure en directe vorm van contact.
Als een mens echt wordt aangeraakt, komt hij tot zichzelf en kan hij zich openen voor een ander.
Bij de begeleiding wordt aangeraakt, wat er echt in je omgaat. Ons lijf liegt nooit!

Kosten en vergoedingen

De kosten en vergoedingen van een behandeling haptotherapie vind je op mijn website samenmeerjezelf.nl
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de behandeling in het aanvullende pakket.

Aanmelden

Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Je kunt jezelf aanmelden via mail of telefoon.

Contact

Mariëtte van Gastel
haptotherapeut
06 - 302 759 70
[email protected]

< terug