Wat is onco-Fit?

Oncofit is het allereerste therapeutische beweegprogramma voor, tijdens en na kanker. Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelmogelijkheden voor. Gelukkig is door de huidige medische zorg de overlevingskans enorm toegenomen. Wanneer de diagnose ‘kanker’ gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Medische behandeling, zoals een operatie of bestraling, veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen en bijvoorbeeld oedeem (vochtophoping).

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat mensen die deelnemen aan een fitnessprogramma (ondanks de omstandigheden) meer energie hebben, minder moe zijn en zich fijner voelen. Maar alleen fitness is onvoldoende. Het gaat om een totaalaanpak, een leefwijze die je aanneemt. Al sinds 1992 hebben veel mensen met kanker met grote tevredenheid deelgenomen aan dit programma.

Oncofit is voor iedereen bij wie de diagnose kanker is gesteld, ongeacht de ernst en fase van de medische behandeling. Deelname aan oncofit kan zowel individueel als in groepsverband. Na een intake en een aantal testen wordt bepaald of u naast de educatieve bijeenkomst ook nog individuele oefeningen krijgt of direct aan de beweeggroep kunt deelnemen. Afhankelijk van de ernst van uw klachten zal overleg plaatsvinden met uw behandelende arts, specialist of oncologieverpleegkundige.

< terug