Revalidatie na Corona

Fysiotherapie én CoVID-19
20% van de patiënten met het coronavirus (COVID-19) heeft ernstige tot zeer ernstige klachten waarbij respectievelijk ziekenhuisopname of een Intensive Care (IC) opname noodzakelijk is (RIVM, 2020). Gehospitaliseerde patiënten met het coronavirus ondervinden wisselende klachten, met name respiratoire problematiek, verminderd fysiek functioneren en cognitieve stoornissen, zowel in de acute als in de herstelfase.

“Het Longfonds bereidt zich voor op een nieuwe groep patiënten door het coronavirus. Het is volgens het fonds nu al duidelijk dat een deel van de coronapatiënten blijvende longschade aan het virus overhoudt. Vooral patiënten die op de intensive care moeten worden beademd, hebben volgens het fonds risico op blijvende schade aan het longweefsel. “Er kunnen ontstekingen ontstaan die zorgen voor littekenweefsel op de longen”, zegt longarts van den Toorn. “Dit kan betekenen dat er straks veel meer mensen met longproblemen bij komen. Er ontstaat een nieuwe longziekte.”

Revalidatie bij Fytaal 

Na een ziekenhuisopname kunt u klachten ervaren als vermoeidheid en/of spierzwakte. Dit komt omdat de kracht en conditie afneemt, waardoor u beperkingen kunt gaan ervaren in uw dagelijks leven. Het is essentieel om de verloren kracht en conditie terug op te bouwen, zodat u  zo optimaal mogelijk herstelt. Bij Fytaal Roosendaal bieden we een op maat gemaakt revalidatieprogramma. Waarbij u samen met de fysiotherapeut en andere geïndiceerde disciplines (ergotherapie, logopedie, psycholoog en/ of diëtist) werkt aan het herstel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest recente medische onderzoeken.

U kunt telefonisch contact met ons opnemen (0165-533 227) voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. Geef hierbij duidelijk aan dat het om een revalidatietraject gaat na corona.